Știinta-i sexy

Câți dintre voi, indeferent de profilele pe care le-ați avut în liceu, ați avut „reacții adverse” la măcar una din materiile următoare: matematică, chimie, fizică sau biologie?

Știu că în cultura românească științele au o reputație unor subiecte dificile, învățate doar de tocilari și sunt înțelese doar de 1% din clasă (cei care au cu adevărat o înclinație către așa ceva).

Mayim Bialik, Amy Farrah Fowler pentru cei care urmăresc The Big Bang Theory, povestește despre cum pasiunea ei pentru actorie a dus-o către știință, ca mai apoi succesul academic (deține un doctorat în neuroștiință) a readus-o în fața publicului într-un serial apreciat deopotrivă de public și de juriile celor mai prestigioase premii din industrie.

Ea susține importanța educației științifice încă de la cele mai fragede vârste și încurajează fetele să descopere frumusețea științelor exacte pentru a demonstra că a fi inteligent nu îți aduce doar succesul, ci te face și al naibii de sexy.

Invitația mea este aceeași: indiferent de vârstă, gen sau orientări, descoperiți măcar bazele științifice ale lumii în care trăiți pentru că nu se știe niciodată când rezolvarea unei ecuații sau inspirația unei personalități din domeniu vă poate rezolva o dilemă.