Tu cât de plastic ești?

Acest post nu este o creație proprie, este o traducere de pe blogul lui Seth Godin.
Toate drepturile de autor îi aparțin maestrului vacii mov.
Am ales să-l public în română pentru că se potrivește perfect cu perioada în care ne aflăm și cu un conflict între generații mai puternic ca niciodată.

Poți să te schimbi?

Ești blocat cu obiceiurile tale, cunoștințele tale, greutatea ta, forma ta fizică, abilitățile tale interpersonale? Este viitorul o reluare puțin diferită a trecutului?

Petrecem o cantitate enormă de timp și bani căutând să ne reinventăm și să ne îmbunătățim pe noi înșine, muncind să renunțăm la ceva, să începem ceva, să construim ceva sau să schimbăm ceva despre cine suntem și ce facem.

Și de obicei eșuăm.

Este foarte tentant să spunem: „asta este cine sunt eu, obiceiurile sunt adânc înrădăcinate, este în ADN-ul meu, o să trăiesc cu asta”. Tentant și o cale ușoară de scăpare.

Schimbarea este grea, uneori aproape imposibilă. Dar dacă chiar și o singură persoană care este mult mai în urma noastră a săpat adânc și a făcut suficientă muncă încât să termine acel maraton, să schimbe acel obicei sau să învețe acea abilitate, înseamnă că nu este imposibil. Este (surprinzător) pur și simplu dificil.

Știind că este posibil înseamnă 86% din proiect.