Cum de am ajuns aici? (LS14 1/3)

Promisesem că voi ține jurnalul călătoriei de leadership chiar de la fața locului, pe măsură ce se desfășoară, însă a fost o experiență mult prea frumoasă și imersivă ca să mă retrag, chiar și pentru o jumătate de oră, să pun câteva idei într-un articol.

LEADERS School s-a terminat, însă datoria mea de a fi, în primul rând, propriul meu lider și apoi de a conduce echipe către succes și performanță continuă. LS a fost pastila de motivație de care aveam nevoie pentru a mă asigura că ceea ce am început să fac este bine - schimbarea României în bine prin design, training și voluntariat.

Mă voi ține de promisiune și voi scrie despre toată nebunia LEADERS într-o saga cu trei părți în care voi împărtăși lecții, citate și ce-am învățat: prima parte - zilele 1-3 (Leadership personal, Comunicare în leadership și Leadershipul Echipei), a doua parte - ziua 4 (Leadership în practică) și a treia parte - ziua 5 (Simularea de business).

Subsemnatul prezentându-și punctele de cotitură | Credit foto: Alex Gorun, Fundația LEADERS 

O scurtă introducere

Adelina și Laura ne-au primit duminică seara cu o scurtă descriere a conceptului și programului LS și apoi, ne-au pus deja la treabă: un prim exercițiu prin care trebuia să ne dăm seama cum de am ajuns la LEADERS School și care 3 evenimente din viața noastră noastră au fost punctele de cotitură ce ne-au condus aici. Mi-am dat seama că cele trei ale mele au fost: interviul din liceu care m-a făcut să descopăr voluntariatul care a dus la participarea mea la Public Speaking Support Group (actual Speakers' Arena) care a dus la implicarea mea în JCI/JCI Buzău (organizație locală unde sunt Președinte 2014). Așadar, duminica a fost o ocazie bună să ne cunoaștem și să ne dăm seama că avem mai multe în comun decât părea la prima vedere.

Să începem

Prima zi a fost una de cunoaștere personală, Adelina fiind ghidul nostru în această călătorie. Am făcut un exercițiu care a avut ca element principal cifra 3: 3 oameni care ne-au influențat, 3 lecții pe care le-am învățat și 3 valori pe care le considerăm fundamentale. Totodată, fiecare dintre noi și-a setat obiectivele pentru LEADERS School.

Drumul cunoașterii a continuat cu Ioana Vegheș și Renate Nenciu de la Gallup România cu care ne-a aflat punctele forte și am înțeles mai bine cum le putem folosi pentru a fi mai productivi și cum le integrăm în cadrul unei echipe.

Andreea Ionescu vorbind despre autenticitate | Credit foto: Alex Gorun, Fundația LEADERS

Invitatul serii a fost Andreea Ionescu, Brand Maker la ConsultWare și de la ea am aflat 10 lecții de viață, care pe cât erau de evidente, pe atât de bine a fost că ne-au fost readuse aminte. Seara nu s-a încheiat până când Andreea nu s-a asigurat că fiecare dintre noi pleacă cu ceva specific care să-l ajute mai departe în plan personal sau profesional.

Tu de care ești?

A doua zi a fost dedicată comunicării în leadership fiind deschisă de Călin Gligorea, Partener TACK cu care am descoperit puterea DISC-ului, un instrument care ne-a ajutat să ne dăm seama dacă suntem dominatori, influențatori, analitici sau sociabili. Cheia acestui exercițiu a fost să conștientizăm ce fel de oameni suntem și să fim atenți la profilul interlocutorilor pentru a putea comunica corespunzător.

Cristian Lupșa a captivat publicul cu poveștile sale | Credit foto: Alex Gorun, Fundația LEADERS

După prânz am avut parte de povești. Cristian Lupșa, Redactor-șef al Decât o Revistă, a reușit să creeze atmsofera unui foc de tabară într-o sală de conferință, în mijlocul zilei. Am aflat cum a a apărut Decât o Revistă și că trebuia să apară decât o dată, ce înseamnă să faci jurnalism independent în România și că indiferent de obstacole, dacă poți contribui pozitiv trebuie să o faci.

O poveste bună funcționează dacă este adevărată și sinceră.
Cristian Lupșa, DoR

Adela Jansen, Director de HR la BRD, ne-a vorbit despre comunicarea într-o organizație multinațională și multiculturală, despre ce înseamnă un rebranding intern și despre cum o viziune puternică motivează oamenii să atingă succesul.

Avem echipă. Avem și valoare?

Andrei Goșu despre leadershipul echipei | Credit foto: Alex Gorun, Fundația LEADERS

A treia a fost cea în care trebuia să vedem cum stăm cu abilitățile de lucru în echipă. Andrei Goșu, Director General Ascendis, a coordonat un exercițiu tare fain în care trebuia să trecem într-o primă fază răspunsurile noastre legate de momente diferite ale preluării unei echipe demotivate. În a doua fază am lucrat în grupuri mici pentru a găsi soluții la aceeași provocare. Am descoperit, fiecare dintre noi și împreună, că suntem pe calea cea bună în ale leadershipului și că a conduce o echipă este o provocare căreia i-am putea face față.

Până la finalul serii am mai avut trei invitați și o surpriză care ne-a introdus în lumea lui Bachus.

Ilie Gageatu vorbind despre provocările leadershipului | Credit foto: Alex Gorun, Fundația LEADERS

Ilie Gageatu, Sales Director Ursus Breweries, a avut o metodă tare inteligentă de a-și construi discursul: timp de vreo 15 minute a adunat întrebări din sală, le-a pus pe flipchart și apoi le-a luat pe rând. De la Ilie am aflat o formulă simpatică la care voi apela de fiecare dată când îmi dau seama că ceva nu funcționează în felul meu de a conduce: Leadership = Inteligență × Accepțanță.

Bogdan Nicolae, Barmania, ne-a povestit despre ce înseamnă să faci antreprenoriat în România și despre Origo, locul unde cafeaua este pe cele mai bune mâini.

Generalul de aviație Constantin Croitoru ne-a vorbit despre leadershipul într-o organizație militară, despre riscurile meseriei de pilot și despre chemarea pe care o are către zbor.

Radu Rizea povestind despre regalitate | Credit foto: Alex Gorun, Fundația LEADERS

Surpriza serii a venit de la Domeniile Coroanei Segarcea și Radu Rizea, care a fost ghidul nostru în lumea vinurilor de calitate și a unei istorii frumoase despre regalitate, onoare și natură.

Povestea primelor 3 zile se termină aici. Dacă până aici nu v-ați convins că LEADERS School este o experiență de neratat, atunci vă promit că la finalul celor 3 articole veți dori să faceți parte dintre cei 30 de tineri care au șansa să treacă printr-o experiență transformațională.

Participarea mea la LEADERS School a fost posibilă datorită unei burse integrale oferite de URSUS Breweries România